Search Site

Vragen? Bel ons:

+31 229 561 570

 

Snelle levering !   -   Uitstekende service !   -   Veilig betalen !

 

 

Logo Aanlevering

"Kunt u ons misschien even een logo toezenden?"

Deze simpele vraag kan veel problemen opleveren. JPG en GIF zijn veelgehoorde begrippen als het gaat om versturen van beeldmateriaal.
Heel handig als u iemand snel een indruk wilt geven. Maar voor toepassing in drukwerk, schieten ze vaak tekort. Waarom is dat?

Het logo wordt digitaal opgeslagen in rekenkundige eenheden, die bij elkaar een samenhangend patroon vormen. Denk aan het patroon voor een jas, gemaakt voor een kind.
Heeft de kleermaker het in elkaar gezet, dan kun je het op details aanpassen, maar omwerken tot een volwassenen maat is vrijwel onmogelijk.
Het patroon moet daarvoor worden omgerekend tot een nieuwe maat, die uit stof gesneden wordt voor de juiste persoon. JPG- en GIF-bestanden laten zich slecht omrekenen.

Gelukkig zijn er alternatieven. 
Namelijk: bestanden die zijn samengesteld op basis van vectoren, waardoor een logo gemakkelijk is aan te passen.
Denk aan een Adobe Illustrator EPS-bestand, Adobe Illustrator AI-bestand of aan een van hoge kwaliteit gevectoriseerd Adobe Reader PDF-bestand waar bijna elke drukker of
ontwerper en vrijwel ieder reclamebureau mee werkt.
In dit bestand is vergroten en verkleinen geen probleem. Ook de kleurinformatie blijft volledig bewaard.

Voor de juiste aanlevering van een logo is het doorgaans raadzaam contact op te nemen met de ontwerper. Hij of zij is in het bezit van het juiste digitale materiaal om het logo
goed aan te leveren. Een adverteerder die zich hierin heeft verdiept, kan ervoor zorgen zelf over het materiaal te beschikken, dat scheelt tijd. Deze afweging is aan u.
Vast staat in elk geval dat slechts één resultaat acceptabel is: de briljante weergave van uw logo. 

Indien u uitsluitend tekst wilt laten drukken dan kunt u volstaan met het aanleveren van de tekst in een gangbaar lettertype, met vermelding van lettertype en drukkleur.
Dit kan bijvoorbeeld in een Microsoft Word document. 

Mocht het zo zijn dat u er niet uitkomt kunnen wij u uiteraard ook telefonisch te woord staan. 
Wij zullen u dan direct helpen om het juiste beeldmateriaal aan te kunnen leveren! 

Omhoog